- Onderhoud Brandblussers
- Brandblusser aanbieding
- Brandblussers
- Patroonblussers
- Automatische brandblussers
- Bedrijfshulpverlening
- Brandblusserkast
- Brandslanghaspels
- Blusleidingen
- Noodverlichting
- Onderhoud blusmiddelen
- Onderdelen brandblussers
- Pictogrammen
- Rookdetectie
- Vakantie en op reis
- Verhuur Blussers
- Brandblussers Leasen
- Prijslijst
- Aanbiedingen
- Adviescentrum
- Bedrijfsgegevens
- Brandblusser kopen? Kijk op brandblusserexpert.nl!
- Handige Downloads
- Brandblussers Utrecht
- Brandblussers Rotterdam
- Brandblussers Barendrecht
- Brandblussers Hellevoetsluis
- Goedkope brandblussers
- Brandblusseradvies
- Onderhoud brandblussers
- ADR / VLG Regelgeving
- Controle Keerkleppen / Legionellapreventie
- vacature
- Co2-Brandblusser
- Poederblusser
- Sproeischuimblusser
- Vet-brandblusser
- Vet-brandblusser
Jaarlijks onderhoud aan keerkleppen
Verontreinigd water mag nooit terugstromen in het waterleidingnetwerk. Daarom is het wettelijk vastgelegd in de Waterleidingwet, dat er terugstroombeveiligingen (keerkleppen) zijn aangebracht bij brandslanghaspels die op het openbare waterleidingnet zijn aangesloten.
De basis van legionellapreventie en -beheer begint bij een risicoanalyse en beheerplan. In een risicoanalyse en beheerplan Legionella-preventie staat vermeld welke risico's uw drinkwaterinstallatie heeft en welke maatregelen u volgens regelgeving dient uit te voeren om het risico tot een minimum te beperken. Om uw installatie vervolgens op orde te houden ben u verplicht jaarljks de keerkleppen te controleren.
Zowel keerkleppen als brandblusmiddelen als de noodverlichting dienen jaarlijks te worden gecontroleerd. Waarom deze punten niet tegelijk meenemen in één controleronde?
Keerkleppen zitten bij apparaten die rechtstreeks staan aangesloten op de waterleiding. Een keerklep belet automatisch het terugstromen van water, zowel koud als warm water. Als de druk aan beide zijden van de klep gelijk is, wordt de keerklep in gesloten stand gehouden door een ingebouwde veer. De keerklep opent, als de druk stroomopwaarts van de klep groter wordt dan de druk stroomafwaarts, vermeerderd met de eigen sluitdruk van de veer.
Drinkwater moet voldoen aan strenge wettelijke kwaliteitseisen. Ongeacht de zorg die besteed wordt aan de productie, de opslag en de distributie van drinkwater, zijn er verschillende factoren die de kwaliteit van het water in de binneninstallatie van de verbruiker kunnen aantasten. Onder bepaalde omstandigheden kunnen die min of meer ernstige risico’s (legionella besmetting) voor de verbruiker opleveren. De keerklep is een hulpmiddel om de kwaliteit van het drinkwater op de aftappunten waar het water aangewend wordt voor menselijke consumptie te beveiligen.
Een keerklep kan defect raken ten gevolge van slijtage of vervuiling op de klep of de klepzitting. Op de grond van de door de wet opgelegde zorgplicht bij collectieve waterinstallaties, dienen onder andere keerkleppen jaarlijks gecontroleerd te worden.
Brandblusserexpert kan jaarlijks, gelijktijdig met het haspelonderhoud, voor u de keerkleppen mee controleren.
Hierbij voorziet onze monteur de keerklep van een onderhoudsetiket en daarnaast legt hij zijn bevindingen vast in het logboek. Hiermee kunt u bij inspecties aantonen dat ook de werking van de terugstroombeveiligingen is uitgevoerd.
Bij een goede werking verhinderen keerkleppen het terugstromen van vervuild water in het leidingnet. Het is dus zaak dat ze goed blijven functioneren. Om dit zeker te stellen moet u de keerkleppen jaarlijks laten controleren. De waterleidingbedrijven checken steeds vaker of u uw verantwoording hierin heeft genomen.
De voordelen voor U op een rij:
- U bespaart kosten door gelijktijdig onderhoud keerkleppen met de brandslanghaspels.
- Onze monteur voorziet alle keerkleppen van een onderhoudsetiket.
- U ontvangt, zoals altijd, een volledig ingevuld onderhoudsrapport t.b.v. uw logboek.
- Onze monteur kan u adviseren voor de juiste plaatsing van keerkleppen.
- U voldoet aan uw zorgplicht.
Wetgeving keerkleppen
De waterkwaliteit binnen leidingwaterinstallaties moet met het oog op de volksgezondheid gewaarborgd zijn.
Het Bouwbesluit en de Waterleidingwet geven u als eigenaar en/of beheerder, een zorgplicht voor de leidingwaterinstallaties in uw gebouw.
Invulling van deze zorgplicht is vastgelegd in de normen NEN 1006 en WB1.4G.